A Taste of Food @ DORP
๐๐ฐ๐จ๐ช๐ด๐ฌ, ๐ท๐ฆ๐ญ๐ด๐ฎ๐ข๐จ๐ฆ๐ฏ๐ฅ๐ฆ, ๐ญ๐ฐ๐ฌ๐ข๐ญ (logisch, lekker, lokaal).
Het zou de slagzin van Noma uit Denemarken kunnen zijn. Dit gastronomisch restaurant behoort al jaren tot de wereldtop en werkt heel bewust uitsluitend met lokale producten. Deze combinatie van gastronomie, duurzame voeding en sociaal engagement vormt dan ook de basis voor de driedaagse culinaire happening ๐ ๐ง๐๐ฆ๐ง๐ ๐ข๐ ๐๐ข๐ข๐ op de site van Het Entrepot. Op het programma: ๐ณ๐ถ๐น๐บ, ๐๐ฎ๐น๐ธ๐, ๐๐ฎ๐น๐ธ๐ ๐ฒ๐ป ๐๐ผ๐ฟ๐ธ๐๐ต๐ผ๐ฝ๐.
๐ฅ ๐๐ถ๐น๐บ โ๐ ๐ง๐ฎ๐๐๐ฒ ๐ผ๐ณ ๐ฆ๐ธ๐โ ๐บ๐ฒ๐ ๐ป๐ฎ๐ด๐ฒ๐๐ฝ๐ฟ๐ฒ๐ธ ๐บ๐ฒ๐ ๐๐น๐ฎ๐๐ ๐ ๐ฒ๐๐ฒ๐ฟ
Samen met Wim Lybaert, Claus Meyer, Jens Mouton (BoerBas) en Pieter Lonneville (Atelier Tรชte Pressรฉe kijken we naar de film โA taste of Skyโ.
Deze documentaire gaat over de Deense culinaire entrepreneur en Noma-oprichter Claus Meyer, die in Bolivia ‘Gustu’ heeft geopend. Een baanbrekende kookschool en gastronomisch restaurant voor lokale kansarme jongeren. Na de film volgt een nagesprek over themaโs als gastronomie, korte keten, lokale producten en sociaal engagement.
Alle info ๐ย https://bit.ly/ATOF-ATasteOfSky
๐ฅ ๐๐ถ๐ฒ๐๐๐๐ผ๐ฐ๐ต๐ โ๐ฒ๐ฒ๐๐ฏ๐ฎ๐ฟ๐ฒ ๐๐๐ฎ๐ฑโ
Spring op je stalen ros en ontdek Brugge al fietsend als โeetbare stadโ. Op je route ontdek je enkele verrassende initiatieven die inzetten op duurzame voeding. Pik je routeplan op in het infopunt van ๐ ๐ง๐๐ฆ๐ง๐ ๐ข๐ ๐๐ข๐ข๐, op de site van Het Entrepot, en verken de eetbare stad op je eigen tempo.
๐ฅ ๐ข๐ป๐๐ฏ๐ถ๐ท๐ + ๐๐ถ๐น๐บ: โ๐ง๐ต๐ฒ ๐๐ฟ๐ฒ๐ฎ๐ ๐๐ฟ๐ฒ๐ฒ๐ป ๐ช๐ฎ๐น๐นโ
Bekijk het indrukwekkende verhaal van โThe Great Green Wallโ terwijl je geniet van een lekker en lokaal ontbijt samengesteld door de leden van het Brugs Food Lab. Na de filmvertoning betoveren klimaatdichters Sara Eelen, Maarten Inghels en Johanna Pas je met hun poรซtische woorden.
Alle info ๐ https://bit.ly/ATOF-TheGreatGreenWall
๐ฅ ๐ช๐ฎ๐ป๐ฑ๐ฒ๐น๐ถ๐ป๐ด โ๐ฒ๐ฒ๐๐ฏ๐ฎ๐ฟ๐ฒ ๐ธ๐ฟ๐๐ถ๐ฑ๐ฒ๐ป ๐ถ๐ป ๐ฑ๐ฒ ๐๐ฟ๐๐ด๐๐ฒ ๐ฏ๐ถ๐ป๐ป๐ฒ๐ป๐๐๐ฎ๐ฑโ
Ooit al gehoord van โvogelmuurโ? Wist je dat paardenbloemen best lekker zijn?
Vandaag doet de binnenstad dienst als pluktuin. Samen met een gids ontdek je dat het wilde groen tussen de Brugse kasseien soms ook nuttig en lekker kan zijn. Na de wandeling proef je een drankje van Ran Van Ongevalle & Janah Van Cleven (Bar Ran) en een hapje van Bruno Timperman (Bruut) op basis van wilde kruiden.
Alle info ๐ https://bit.ly/ATOF-EetbareKruiden
๐ฅ ๐ฃ๐ฒ๐ฐ๐ต๐ฎ ๐๐๐ฐ๐ต๐ฎ – ๐ณ ๐ถ๐ป๐๐ฝ๐ถ๐ฟ๐ฒ๐ฟ๐ฒ๐ป๐ฑ๐ฒ ๐๐ฒ๐ฟ๐ต๐ฎ๐น๐ฒ๐ป
Al tomatenbier geproefd? Weet je hoe je vegan kaas maakt? Benieuwd welke eetbare planten er groeien in onze stad? Tijdens deze Pecha Kucha hoor je 7 korte, inspirerende verhalen over concrete projecten rond duurzame voeding. Binnenkort lees je meer over onze gasten!
- Alle info ๐ https://bit.ly/ATOF-PechaKucha
- Reserveren en tickets via ๐ https://bit.ly/ATasteOfFoodEvents
A TASTE OF FOOD is een samenwerking tussen Brugs Food Lab, De Republiek, Het Entrepot, Brugge Plus, Kookeet, MOOOV en Food Wave
Met de steun van de Vlaamse Overheid
Share
Gerelateerd
-
DORPTALK ๐ฅ DAAN VANDE GHINSTE
"Ik keek elke week uit naar DORP. Nu zal ik er zelf deel van uitmaken en initiaties skimboarding geven"
-
“Als avondverantwoordelijke maak ik waardevolle connecties in het nachtleven”
Net zoals Tarik Verschaetse (23) MVP van Het Brugse nachtleven worden? Word onze nieuwe avondverantwoordelijke en verdien bij tijdens fuiven en events.
-
Prisma queer arts barnight โ Villa Bota
Locatie: Villa Bota
3 maand na PRISMA Queer Arts Festival dromen we samen over PRISMA 2024, tijdens een gezellige bar night
-
Schrijf je in voor de Printmarkt @ HYPERLAB
Verkoop prints, grafisch ontwerp, zines, textiel, artwork, ... tijdens HYPERLAB
-
VILLA BOTA TAKE-OVER 4AD (met Kakapunk, Hark en KWNi)
Locatie: Muziekclub 4AD
-
ACIDELICS ON TOUR
Locatie: Het Entrepot
-
TANKRADIO op SIGNAAL
Locatie: Poortersloge
Tankresident Dajo Van den Bussche gaat in gesprek met kunstenaars uit de Input/Output-expositie