• #post

“Ik heb veel geduld en tonnen liefde voor het nachtleven”

Gepubliceerd op 10.07.21

Net zoals Sybren sfeerbeheer verzorgen op onze events? Hij vertelt over zijn ervaringen en wat er van jou verwacht wordt.

Natuurlijk is security belangrijk op elk event, concert en fuif. Maar nog belangrijker als je uitgaat is dat de sfeer altijd goed is en er geen security aan te pas moet komen. Dat is de kracht van een sfeerbeheerder.

Sybren Van Mullem (22) uit Brugge waakt al 4 jaar over de sfeer in onze grote zaal. Hij rolde erin via een vriend: “Ik ging elk weekend feesten in Het Entrepot. Op een nacht geraakte ik aan de praat met een sfeerbeheerder. Ik dacht meteen: dat wil ik ook.”

“ Ik ben de barometer in het feestgedruis „

- Sybren Vanmullen

Foto's door Cato Crevits

Luisteren naar beide kanten van het verhaal

Als sfeerbeheerder ben je een brug tussen security en de feestvierders. Je voelt aan waar er problemen dreigen te ontstaan en pakt die preventief aan, door te luisteren, rustig te blijven en afspraken te maken.

“Het is een clichĂ©, maar luisteren naar elkaar lost veel op. Ik ga nooit boos worden of te kordaat optreden. Liever leg ik rustig uit dat er bijvoorbeeld niet binnen gerookt mag worden, of probeer ik te bemiddelen als er discussies zijn door geduldig naar beide kanten van het verhaal te luisteren.”

Geen cowboys

Loopt het toch uit de hand? Dat kan altijd voorvallen. Een sfeerbeheerder is geen politie-agent die zich dan moet bewijzen. Op de meeste events is professionele security aanwezig die in die situaties weet wat het moet ondernemen.

“Ik sta voortdurend in contact met de security en de avondverantwoordelijke. Als er echt conflicten ontstaan is het niet aan mij om me te bewijzen. Het verschil tussen mij en de security is dat ik me voortdurend tussen het publiek begeef. Ik ben de barometer in het feestgedruis. Securitymensen houden zich eerder afzijdig. Als het nodig is roep ik hen tot bij mij zodat ze hun job kunnen doen.”

Interesse om sfeerbeheer te verzorgen?

Neem contact op met Anton om te weten te komen hoeveel je verdient, wat we van je verwachten en wat de do’s en don’ts zijn als sfeerbeheerder. Hij zorgt er ook voor dat je kan proeven van de job door eens mee te lopen met een ervaren sfeerbeheerder.

Contacteer Anton

Gerelateerd

Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close
Close